Het einde van onze Summer 17 is in zicht. Het was een warm seizoen vol festivals, drukte en (vrij)gezelligheid. Als de zomervakantie voorbij is, het weer een switch gemaakt heeft en we onze t-shirts inruilen voor sweaters, weten we alweer hoe laat het is. Het is cuffing season.

De tijd van het jaar dat we niks liever willen dan binnen blijven. En als het even kan het liefst met een bae. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat jij tijdens deze periode goed zit.

  1. Begin op tijd – Cuffing season is een bekend fenomeen. Het wordt dus meteen duidelijk wat je doel is als je de gehele zomer niks van je hebt laten horen en nu ineens een ‘hey stranger’ berichtje verstuurt. Als je al een bae op het oog hebt, laat dan dus in de zomer al merken dat je hem/haar ziet zitten.
  2. Wees actief op social media – Scroll door je newsfeed, slide in DM’s en wees vooral niet te zuinig met het uitdelen van likes. Social media is de makkelijkste en meest effectieve manier om in contact te komen met een potentiële bae. Bovendien is men rond deze tijd van het jaar minder kieskeurig. De kans is dus groot dat je een straks bae aan de haak slaat. Zorg er wel voor dat het iemand is waarmee het klikt, zodat je zeker weet dat jullie het leuk kunnen hebben. Wie weet kunnen jullie na de winter nog vrienden blijven en kun je alvast reserveren voor volgend jaar.
  3. Zorg alvast voor een smoothe playlist – Een goede, uitgebreide playlist is een must voor het creëren van de perfecte indoor-vibe.
  4. Schaf een Netflix account aan – Met een groot aanbod aan films en series heb je een reden om samen te bingewatchen en creëer je een ‘Netflix and chill’ situatie zonder erom te hoeven vragen. Win-win!
  5. Wees niet bang om te Un-cuffen – Als je weer vrij wilt zijn zodra de lente nadert, wees dan vooral vooraf duidelijk over wat je wilt om verwarring te voorkomen. Wees niet bang om je tijdelijke ‘fling’ te laten gaan als het zover is. Je kunt beter straight zijn dan tegen je zin nog maanden lang ergens in te blijven hangen. Doe het wel op een nette manier.  Als je in deze periode opzoek bent naar een vaste relatie, hou er dan rekening mee dat het cuffing season is.. Gewoon om teleurstellingen te voorkomen.

Bekijk hieronder een hilarisch filmpje over cuffing season: