Fajah Lourens gaat jongeren met een ‘behoorlijk heftig seksleven’ helpen zich koest te houden in het terugkerende programma ’40 dagen zonder seks’.  De auteur van ‘Killerbody dieet’ zal als coach optreden en ervoor zorgen dat zes deelnemers hun hobby veertig dagen links laten liggen.

Zelf hecht Fajah veel waarde aan betekenisvolle seks. ”Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks.” geeft Lourens aan NU.nl aan. ”Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt.” Dit wilt de nieuwe coach overbrengen op de jongeren die zij zal motiveren en wilt hen confronteren met hun gedrag. De nieuwe presentator van het programma, Johan Eikelboom zegt dat de deelnemers bijna allemaal opzoek zijn naar een liefdevolle en stabiele relatie maar het tijdens het programma erg moeilijk vinden om vol te houden.

Het programma 40 dagen zonder seks zal na acht jaar terugkeren op de Evangelische omroep en is vanaf 17 oktober te zien.

Bekijk hieronder beelden van eerdere afleveringen en de eerste nieuwe beelden: