Wanneer je van plan bent om de iPhone X desondanks te gaan aanschaffen, is dit misschien een goed idee. Een Twitteraar met de naam Luke Blackburn heeft namelijk uitgerekend dat het goedkoper is om naar New York te vliegen en daar de iPhone X aan te kopen, dan de aanschaf in Europa je kost.

De iPhone X kost in Europa straks €1159,-. In de Verenigde Staten kost deze maar €830,- ($999). Je houdt dus €329,- over. Als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt, kun je tegenwoordig al  retourtje naar New York aanschaffen voor zo’n €275,-. Dit betekent dat je nog zo’n €50 overhoudt voor twee overnachtingen in een AirBNB-appartement.

De berekening is natuurlijk niet helemaal realistisch. Je zult ook nog moeten eten en gebruik moeten maken van het openbaar vervoer, en New York is een dure stad. Maar mocht je toch van plan zijn New York eens te bezoeken, is dit misschien hét moment!

Vergeet niet je iPhone uit het doosje te halen voordat je door de douane heen gaat, anders moet je namelijk invoerrechten betalen en ben je alsnog duurder uit.