Nieuws update vanuit Suriname over de SFB zaak: Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie in Suriname heeft gereageerd op de ingetrokken aangifte van de moeder van het meisje tegen de mannen en keurt het resoluut af!

Zij meldt aan de Surinaamse krant DWT dat de intrekking van de moeder geen invloed heeft op de zaak, en die dus gewoon doorgaat: “Het Openbaar Ministerie is bevoegd om de verdachten te vervolgen, ondanks de intrekking!”

Zij meldt verder aan DWT: “Vanaf een afstand volg ik wat er gaat gebeuren. Kindermisbruik is een ambtshalve delict”. Zij vertelt verder wel dat sommige delicten alleen onderzocht mogen worden wanneer er een klacht is ingediend. De minister benadrukt dat er in deze zaak niet alleen seks met een minderjarige heeft plaatsgevonden, maar ook dat er een filmpje is gemaakt en verspreid.

MOEDER REAGEERT
De moeder van het meisje reageerde en hoopt dat jongeren leren van dit alles “Tieners maken fouten. Wij moeten hen echter de ruimte geven om te leren uit hun fouten. Maar ik keur het niet goed.”

ADVOCAAT SFB REAGEERT
De advocaat van SFB reageerde ook en zegt dat de zaak niet alleen op basis van de wet, maar veel breder bekeken moet worden en heeft een verzoek ingedient dat het meisje op een verantwoorde wijze wordt begeleid rondom en na deze zaak.

Bron: DWT
Beeld: YouTube