Het afscheid van sprint legend, maar nog steeds de recordhouder en allersnelste man ter wereld op de 100m en 200m, Usain Bolt kon niet slechter verlopen.

Na zijn 3de plek op de 100m ging het helemaal mis voor Team Jamaica en Bolt op de 4x100m estafette toen hij als laatste aan de beurt was. Hij kreeg kramp in zijn bovenbeen en begon te hinkelen waarna hij uiteindelijk viel. Daardoor pakte de UK het goud. Bekijk hieronder de race en daaronder de reactie van Jamaica


 
TEAMARTS JAMAICA REAGEERT
De teamarts van Jamaica reageerde en vertelt:”Hij heeft veel pijn, maar vooral vanwege de teleurstelling over de nederlaag. De afgelopen weken zijn zwaar geweest, hopelijk herstelt hij snel” Teamgenoot Blake klaagde dat de deelnemers aan de 4×100 meter vanwege enkele ceremonies drie kwartier in de zogenoemde callroom hadden moeten wachten voor hun race. “Dat duurde veel te lang. Usain zei ook al dat hij ‘koud’ was.” Justin Gatlin bevestigt: “We moesten te lang wachten. Het zou goed kunnen dat dat Bolts blessure heeft veroorzaakt”