Rap is tegenwoordig het meest populaire muziekgenre, maar eigenlijk is hiphop altijd heel populair geweest. Zoals bij alles, zijn er echter een paar mannen die overal bovenuit springen. 

 

Bekijk hier de lijst van de 10 best verkopende rap albums aller tijden!

10. 50 Cent – Get Rich or Die Tryin’ 

50 Cent’s debuutalbum Get Rich or Die Tryin’ met als megahit ”In Da Club”, heeft maar liefst 8.1 miljoen exemplaren verkocht.

 

9. Nelly – Country Grammar 

Nelly’s album Country Grammar met als bekendste hit ”Ride Wit Me” heeft 8.5 miljoen exemplaren verkocht.

 

8. Beastie Boys – Licensed to Ill

Throwback! Er zijn maar liefst 9 miljoen exemplaren verkocht van het album Licensed to Ill, van de Beastie Boys dat in 1986 uitkwam.

 

7. 2Pac – All Eyez On Me 

2Pac kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het is moeilijk om een hit te kiezen van zijn album All Eyes On Me, omdat het album één en al vuur was. Vandaar dat er ook 9 miljoen exemplaren verkocht zijn.

 

6. 2Pac – Greatest Hits

Daar is hij weer! Nu is dit natuurlijk een beetje vals spelen, omdat het een greatest hits album is. Alsnog verdient dit album een plekje in onze lijst, want er zijn 10 miljoen exemplaren verkocht!

 

5. MC Hammer – Please Hammer, don’t hurt ‘em 

MC Hammer is voor velen van ons alleen bekend van de hit ”Can’t touch this”, maar hij was vroeger een grote naam! Zo groot zelfs dat er 10 miljoen exemplaren van zijn album zijn verkocht!

 

4. Eminem – The Eminem Show 

Er zou niets kloppen van deze lijst als the rap god Eminem er niet in stond. The Eminem show was natuurlijk zijn grootste album, met als grootste hit ”Cleaning Out My Closet”. The Eminem Show heeft maar liefst 10,1 miljoen exemplaren verkocht.

 

3. The Notorious B.I.G. – Life After Death 

We zijn bij de top drie beland! Ook Biggie kan niet ontbreken in deze lijst! Op zijn album Life After Death stond de megahit ”Hypnotize”. Het album heeft 10.2 miljoen exemplaren verkocht.

 

2. Eminem – The Marshall Mathers EP 

Net als legende 2Pac, staat ook Eminem twee keer in deze lijst. Zijn album The Marshall Mathers EP was zijn grote doorbraak en terecht! Het album staat vol hits als ”The Real Slim Shady” en ”Stan”. Van The Marshall Mathers EP zijn 10,6 miljoen exemplaren verkocht.

 

1.Outkast – Speakerboxxx/ The Love Below 

De mannen van Outkast zijn geniaal, maar wij hadden niet verwacht dat dit album op nr.1 zou staan! De single ”Hey Ya” was natuurlijk een megahit en heeft er dan ook aan bijgedragen dat er 11.4 miljoen exemplaren zijn verkocht!

Ben jij net zo verrast als wij? Laat het weten in de reacties!