14-jarig Chinees meisje is 2,25 Meter en basketbal sensatie!

Zhang Ziyu, een meisje van slechts 14 jaar oud uit China, valt met haar lengte van 2.25 meter enorm op tijdens haar basketbalwedstrijden. Zo steekt het meisje ver boven al haar leeftijdsgenoten uit op het basketbalveld.

Zhang Ziyu

Zhang Ziyu is 14 jaar en studeert aan de Tsinghua High School. Nog niet zo lang geleden heeft ze volgens fysieke metingen een hoogte van 2,27 meter bereikt. Wat 1 cm groter is dan Chinese NBA-basketballer, Yao Ming, wat hem nu de op een na langste basketballer van China maakt.

Basketbal sensatie

Als het om talent gaat ziet het er naar uit dat Zhang uiteindelijk misschien wel in de voetsporen van Yao zou kunnen gaan treden. Zo was de 14-jarige basketbal sensatie bij haar laatste wedstrijd verantwoordelijk voor maar liefst 46 punten.

Ook op sociale media krijgt Zhang al een voorsprong op haar teamgenoten. Er gaan namelijk verschillende beelden van haar basketbalwedstrijden rond, waarin ze punt na punt blijft scoren.

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: INF, Beeld: YouTube‘7’ 5″ Chinese 14-Year-Old Zhang Ziyu Is Unstoppable‘ & ‘14yr Old Chinese Girl With 7’4″ Height Is Dominating Basketball! (Highlights)