Lionel Messi is met zijn 31-jaar in de herfst van zijn voetbalcarrière, maar dat betekent niet dat hij het wat rustiger aan doet. De Argentijn laat bij Barcelona nog altijd buitenaards voetbal zien en scoort er flink op los. Dit zijn de records die Lionel Messi in 2019 kan, en ongetwijfeld ook gaat verbreken.

Barcelona is nog steeds op alle fronten actief. Wanneer Barcelona dit seizoen de treble wint, heeft Messi 36 troffeeen gewonnen bij één club. Hiermee zou hij opgelijke hoogte komen met voormalig Manchester United-legende Ryan Giggs.

Behalve de troffeeen heeft Messi inmiddels 657 wedstrijden voor Barcelona gespeeld. Wanneer hij nog 18 wedstrijden speelt, gaat hij Barça legend Andrés Iniesta, die 674 wedstrijden heeft gespeeld. Hij heeft nog wel even te gaan om recordhouder Xavi met 767 duels in te halen.

Ook is Messi nog 11 overwinningen verwijderd van de speler met de meeste overwinningen in La Liga. Het huidige record staat op naam van oud-Real Madrid keeper Iker Casillas, die 334 overwinningen op zijn naam heeft staan.

Bovendien kan Messi voor de zesde keer de Pichichi award winnen, de prijs voor topscorer in de Primera Division. Hiermee zou hij het record evenaren van Athletic Bilbao-legende Telmo Zarra.

Lees ook: Dit is wat Lionel Messi vindt van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt 

Verder staat de teller voor Messi inmiddels op een ongelooflijke 397 goals in La Liga, 3 goals verwijderd van een magische 400. Wanneer hij dit klusje met een hattrick weet te klaren, behaalt hij ook in een klap zijn 50ste hattrick uit zijn profcarrière.

Wanneer Messi tot slot in hetzelfde tempo blijft scoren als in 2018, kan hem zijn zesde Gouden Schoen bijna niet ontgaan, wat zijn derde op rij zou zijn.

Wat een speler!

Check de ongelooflijke records van Lionel Messi in de video:

Bron: SportBible