Adina (24) heeft hulp nodig: ‘Er zijn maar tien mensen in Nederland met deze ziekte’

Nadat we Adina’s verhaal voorbij zagen komen bij bekende sterren als Défano Holwijn en Selma Omari, wekte zij onze interesse. De 24-jarige Adina heeft de ziekte spinocerebellaire ataxie type 7, afgekort SCA7. Dit is zeer zeldzaam en tast de hersenen aan. Hierdoor heeft Adina moeite met lopen, praten en is zij slechtziend. Om onderzoek naar haar ziekte te financieren, is ze een actie gestart die veel aandacht heeft getrokken.

‘Er zijn maar tien mensen in Nederland met deze ziekte’

Adina laat zich niet uit het veld slaan door haar ziekte. Sterker nog, ze heeft het heft in eigen hand genomen. Tijdens het interview vertelt ze dat er maar tien mensen in Nederland zijn met deze ziekte. Om niet alleen haarzelf, maar ook die mensen te helpen, is Adina een doneeractie gestart. Het bedrag dat zij in probeert te zamelen wordt gebruikt voor een behandeling, waarmee de ziekte of genezen kan worden of de progressie van de ziekte verminderd kan worden. Indien dit niet lukt, zullen de klachten van mensen met SCA7 gedurende de tijd alleen maar erger worden.

Adina heeft inmiddels al €77.370, opgehaald van de €150.000 die nodig is voor de behandeling. Hierbij is te zien dat zij grote donaties heeft gekregen van onder andere Frenna, onder de naam 777. Hij doneerde een bedrag van €2.500. Adina vertelt heel blij te zijn met de steun en aandacht die zij nu op kan halen voor deze zeldzame ziekte, waar niemand echt iets vanaf lijkt te weten.

Bekijk ons interview met Adina hieronder!

Wil jij Adina helpen? Je kan hier doneren. Volg haar vooral ook even op Instagram voor updates en zodat je haar kan helpen haar verhaal te delen!