Wie kent hem nog? Adriano, het veelbelovende talent die nooit de topspeler is geworden die hij had kunnen worden. Zijn carrière had een stijgende lijn. Hij had 5 geweldige seizoenen in de Serie A achter de rug. Tot hij op 3 augustus 2004 een belletje kreeg met de mededeling dat zijn vader is overleden. Toen sloeg alles om.

Oud-ploeggenoot Javier Zanetti vertelt: “We waren er allemaal bij toen hij het telefoontje kreeg met het nieuws dat zijn vader was overleden. Hij begon plots te schreeuwen op een haast onmogelijke manier. Ik krijg er nog steeds kippenvel van. Daarna was hij nooit meer dezelfde.”

Adriano had een hele grote voetballer kunnen worden volgens Javier Zanetti. “De manier waarop Adriano’s carrière nadien is verlopen, betekent nog steeds een van de grootste nederlagen uit mijn loopbaan. Hij had echt alles om de beste ter wereld te worden.”

Adriano schermde zich altijd af van mensen en het ging steeds slechter met hem. Hij was alleen happy als hij dronk. Hij kwam zelfs dronken aan bij de training.

“Ik stopte niet met drinken en ik zou eigenlijk niet weten hoe ik het nog zolang heb uitgehouden in Milaan. Ik kon mijn drankprobleem echt niet verstoppen. ’s Morgens kwam ik dronken op de training aan. Iedere keer weer. Zelfs al was ik compleet lazarus, ging ik trainen. De club nam me dan in bescherming en communiceerde dat ik met spierproblemen kampte. Maar op lange termijn was dat natuurlijk niet vol te houden en moest ik Inter verlaten.”

Adriano’s zijn carrière is nooit meer wat geworden. Hij kwam meestal in het nieuws door schandalen. Bekijk hieronder beelden en meer info: