Ahmed Aboutaleb zorgde donderdag voor verontwaardigde reacties uit de hiphopwereld, door rappers op te roepen te stoppen met het verheerlijken van wapengeweld. De burgemeester van Rotterdam krijgt nu echter steun van Imam Azzedine Karrat van de Essalammoskee in de wijk Feyenoord. Dit zei hij donderdag tijdens het afscheid van Feis. 

afscheid Feis Imam Azzedine Karrat

De uitspraken van Aboutaleb werden niet door iedereen goed ontvangen. Onder andere Appa reageerde met: ‘’Hij ruikt na de dood van Feis een kans om punten te scoren en doet dat zonder enige schaamte en op een hele sluwe manier. Dit is wat politici doen. Ik neem het hem niet kwalijk, ik nee het alleen mezelf kwalijk als ik te dom ben om dat niet in te zien.’’

Net als Aboutaleb vindt ook Karrat echter dat “kunstenaars en muzikanten” een einde moeten maken aan het verheerlijken van geweld. Rappers hebben volgens de imam een voorbeeldfunctie en moeten juist een positieve boodschap uitdragen. “Het is hard nodig dat dit gebeurt, want het gaat de verkeerde kant op”, zei Karrat, die donderdagavond aanwezig was bij het afscheid van Feis in uitvaartcentrum Goetzee in Rotterdam, op uitnodiging van de familie.

Volgens Karrat moeten politie, burgemeesters en rappers samen om de tafel om het probleem van geweldverheerlijking aan te pakken.

Imam Azzedine Karrat was donderdag aanwezig bij het afscheid van Feis:

Bron: RTV Rijnmond