Ajax is weer de populairste sportclub van Nederland, zo blijkt uit het Sportsector Merkenonderzoek. Twee jaar geleden bleek Feyenoord nog de meeste fans te hebben.

populairste club van nederland

Het onderzoek, waarbij 2.200 mensen werden ondervraagd, werd voor de vijfde keer uitgevoerd. In 2010 en 2014 bleek de Amsterdamse club ook al de grootste, in 2012 en 2016 was Feyenoord echter populairder. PSV staat sinds 2012 telkens op plek 3, en FC Twente staat ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie nog altijd op een zessde plek.

ADO Den Haag staat op plek 5, en heeft de reputatie van probleemclub een beetje van zich afgeschud. Onderzoeker Hendrik Beerda: “Het stoere imago is er nog steeds, maar nu met een sympathieker en opgewekter randje. Het jarenlange charmeoffensief, waaronder een actie in 2016 waarbij ADO-supporters zieke kinderen in de Rotterdamse Kuip onder de knuffeldieren bedolven, heeft duidelijk gewerkt.”

De populairste sporter van Nederland is Max Verstappen. “Nederlanders zien Verstappen als dé internationale sportheld. De bewondering voor zijn lef en vernieuwende stijl is ongekend. Ook de reclames waarin Verstappen voor bedrijven optreedt, versterken zijn imago”, aldus Beerda.

populairste club van nederland

Dit zijn de 20 rijkste voetbalsportclubs ter wereld:

Dit zijn de drie meest waardevolle voetbalclubs ter wereld