Alex Soze over zijn rap debuut met Sepa: ‘Een voetballer moet niet gaan schaatsen’

Naast de confrontatie aangaan met de politie en de corona maatregelen overtreden, heeft Alex Soze blijkbaar ook muzikale talenten. Onlangs kwam de track ‘Alles Kan Kapot‘ uit van Sepa, met niemand minder dan Alex. Voor degenen die het niet weten: ‘alles kan kapot’ is de slogan van Alex. Wij spraken hem over hoe deze samenwerking tot stand is gekomen, hoe het nu gaat met de hand die hij kapot sloeg op de set van de videoclip, en meer! 

Voetballers en schaatsers 

Alex Soze vertelt dat hij in contact is gekomen met Sepa door een gezamenlijke vriend. ‘Sepa doet mee aan een bokstoernooi met een vriend van mij. Zo zijn wij eigenlijk met elkaar in contact gekomen en de studio in gedoken!’ Het bleef niet alleen bij een track, er werd namelijk ook een videoclip uitgebracht. Tijdens het schieten van de clip sloeg Alex Soze een autoruit kapot, waarbij zijn pezen gescheurd zijn. Hoewel de dokter adviseerde het gips om te houden, heeft Alex tijdens het interview al geen gips meer om. ‘Het herstellen kan wel een jaar duren’, zegt hij. ‘Daar heb ik geen tijd voor. Ik moet gewoon m’n dingen kunnen doen en ik ga niet een jaar met dat gips lopen’.

Zo gezegd, zo gedaan. Het ongelukje was het waard voor de videoclip, maar zo snel als het begon, zo snel eindigt de rap carrière van Alex ook. Hij heeft namelijk geen verdere ambities om muziek te maken. ‘Het was leuk voor een keertje, maar ik ga dat niet vaker doen. Ik zeg altijd maar zo: ‘een voetballer moet niet gaan schaatsen!’ Ik houd er ook van om me telkens te vernieuwen, niet om keer op keer hetzelfde te doen’. 

Bekijk hieronder een fragment uit ons interview met Alex Soze!