Alistair Overeem onthult tegen wie hij als eerste wilt vechten: Rico of Badr?!

De 41-jarige vechtersbaas, Alistair Overeem, heeft een contract getekend bij Glory om zijn kickboks carrière voort te zetten. Maar met wie wilt hij als eerste in de ring stappen? Glory-kampioen Rico Verhoeven? Of gaat hij toch voor oud rivaal Badr Hari?

Alistair Overeem

Twintig jaar lang domineerde Alistair Overeem de MMA-wereld als één van de grootste namen. Zijn debuut vond plaats in het Japanse PRIDE FC en hij ging uiteindelijk door naar MMA-organisaties: Strikeforce en DREAM.

In 2011 besloot Overeem de grote overstap te maken naar het hoogste niveau: de UFC. In de UFC groeide hij uit tot een publiekslieveling van velen en een vaste naam in de zwaargewicht ranglijst. Overeem heeft hiermee zeker het recht om één van de grootse MMA-legendes genoemd worden.

Rico Verhoeven of Badr Hari?

Met Alistair Overeem haalt Glory dus een grote naam binnen, die naar eigen zeggen klaar is om Rico Verhoeven van zijn Glory-troon te stoten. “Tegen Rico heb ik nog nooit gevochten en bovendien ga ik altijd voor de hoofdprijs. Dan kom je automatisch bij hem uit. Als ik moet kiezen, ga ik voor Rico,” vertelt Overeem aan de Telegraaf.

Rico Verhoeven domineert Glory al jaren en ook fans willen dat hij eens echt op de proef wordt gesteld. Met Badr ligt dat anders, daar heeft Overeem namelijk al twee keer mee in de ring gestaan. Overeem vult aan: “Badr is een mooi affiche, maar minder beladen. Ik heb al twee keer tegenover hem gestaan. Maar de (kick)bokser sluit niks uit: “Allebei hebben we een keer gewonnen. Als de fans het willen, doen we het.”

Lijstje Alistair Overeem

Maar Rico Verhoeven en Badr Hari zijn niet de enige die op het lijstje van de 41-jarige legende staan. Zo voegt hij Fedor Emelianenko aan het lijstje toe. Fedor Emelianenko is een Russische MMA-vechter die onder contract staat bij Bellator. Toch behoort een gevecht tegen de rus tot de doelen van de bokser. “Hij is iemand tegen wie ik opkijk. We behoren tot dezelfde generatie, maar zijn elkaar altijd misgelopen. Ik heb goed contact met Bellator, waar Fedor aan is verbonden. We hebben al enkele verkennende gesprekken gevoerd,” vertelt Overeem. Dus we kunnen zeker uitgaan van een schitterend debuut van de kickbokser bij zijn nieuwe kickboksorganisatie: Glory.

Bekijk hieronder beelden van de MMA-legende:

Bronnen: Telegraaf Beeld: Champ Life