Avondklok officieel weg 28 April! Terrassen en winkels open!

Premier Rutte heeft bevestigd dat er inderdaad versoepelingen mogelijk zijn vanaf 28 april! Het zal gaan in vijf stappen. En de eerste stap zal beginnen met zes punten.

Eindelijk Versoepelingen!

Rutte begint met: “Het is spannend maar we durven het aan. Het Openingsplan gaat in vijf stappen, waarmee Nederland rond begin van de zomer afscheid kan nemen van de meeste maatregelen.”

“We zien in de modellen van RIVM dat de daling in zicht komt. En daarmee ook het moment dat het verantwoord is om een eerste stap te zetten. Een stap die behoedzaam en voorzichtig is. We kunnen ons weinig tegenvallers permitteren, omdat het in de zorg nog alle hens aan dek is. En dat voorlopig nog zal blijven.”

Vanaf 28 April Avondklok weg:

  • Avondklok weg per 28 april vroeg in de ochtend.
  • Maximaal 2 mensen op bezoek in plaats van 1
  • Terrassen open maar dan van 12 tot 18 uur. Anderhalve meter afstand houden en maximaal twee personen aan een tafel zitten tenzij zij een huishouden vormen. Maximaal 50 personen per terras; zij moeten zich registreren en reserveren.
  • Winkels en warenhuizen open. Anderhalve meter afstand, Reserveringen zijn niet langer nodig; wel mondkapje dragen.
  • Studenten mogen vanaf 26 april weer 1 dag per week naar een college in een klaslokaal.
  • Begrafenissen van 50 naar 100 man, Theorie examens weer mogelijk.

Rutte benadrukt echter dat iedereen de basisregels goed moet opvolgen:Ik wil benadrukken dat we voor de uitvoering een beroep doen op gemeentes, brancheorganisaties en individuele ondernemers, om alles wat nodig is te doen om deze spannende stap in goede banen te leiden.

Dit vraagt om gezond verstand en verantwoordelijk van ons allemaal. Laten we ervoor zorgen dat we de volgende stappen zo snel mogelijk kunnen zetten. Met het vaccin als grote troef.”

De Vijf Stappen

Kijk hieronder alles LIVE:

Bron: AD, Parool, NH Nieuws, Omroep West