Avondklok officieel verlengd! Kleine versoepelingen! “Té vroeg voor Vaccinatiebewijs!”

Premier Rutte en Minister De Jonge hebben zojuist tijdens de persconferentie officieel de avondklok verlengd. Het was helaas niet mogelijk grote versoepelingen aan te kondigen. Wel zijn er wat uitzonderingen.

Avondklok

“Grote versoepelingen zijn helaas nog nog niet verantwoord”. Alle grote maatregelen inclusief de avondklok zijn verlengd tot 30 maart.

Het reisadvies is verlengd tot 15 april: niet naar het buitenland voor niet-noodzakelijke reizen. Op 23 maart wordt gekeken naar de meivakantie en zomervakantie en mogelijk weer reizen.

Kleine versoepelingen en uitzonderingen

-Vanaf 15 maart mogen kinderen tot en met 12 jaar weer zwemles volgen in binnenzwembaden.

-Vanaf 16 maart komt er meer ruimte voor winkels en mogen mensen vanaf 27 jaar buiten samen sporten met maximaal 4 personen. “We zijn samen miljoenen coronakilo’s aangekomen,” zegt Rutte. “Omdat er weinig gezonder is dan samen te sporten, wordt dit mogelijk.”

-Verpleeghuisbewoners mogen straks twee bezoekers per dag ontvangen.

Vaccinatiebewijs

Het is ook nog te vroeg voor een vaccinatiebewijs voor toegang tot concerten of festivals. “Daarvoor moet het eerst duidelijk worden in welke mate een inenting verspreiding van het coronavirus tegengaat” zo zegt minister Hugo de Jonge vandaag.

Wel kan een toegangsbewijs op basis van een negatieve test snel worden ingevoerd: mogelijk dit weekend al

Kijk hieronder LIVE naar de persconferentie:

Bron: NOS, AD, Youtube