Badr Hari steunt Palestina met emotioneel statement

De nieuwe onrust in Gaza tussen Palestina en Israël zorgt voor veel emotie wereldwijd. Veel bekendheden laten hun mening horen over het gewelddadige conflict. Ook Badr Hari heeft gereageerd.

Hij uit zijn bezorgdheid en afschuw over het drama in een emotioneel statement. Badr benadrukt dat het eerst en vooral om het menselijke drama gaat, onschuldige mensen die het slachtoffer zijn van een conflict dat al zo lang duurt.

Hieronder Badr zijn volledige statement vertaald in het Nederlands:

“Met oprechtheid, kalmte, vastberadenheid en hoop kan ik niet zwijgen tegenover de Palestijnse tragedie.

Als mens, ik heb er nooit bij stilgestaan ​​dat mensen gelijkwaardig zijn in waardigheid, verre van alle instrumenten en lafheid, moet ik met kracht de volgende woorden zeggen: Sport is niets. Succes is niets. Roem is niets vergeleken met echt menselijk drama.

Opnieuw moet een binnengevallen, bezet, gekoloniseerd en nu praktisch geannexeerd volk worden afgewezen door een dubbele misdaad: hard getroffen worden door een bezettingsleger en met argwaan worden geconfronteerd terwijl ze hun onvervreemdbare rechten opeisen. Alsof ze om vergeving moeten vragen voor het bestaan ​​en leven op hun land.

In de afgelopen decennia hebben Palestijnen bij verschillende gelegenheden te maken gehad met oorlogsmisdaden die volgens het internationale recht gelijk zijn aan misdaden tegen de menselijkheid. Nogmaals, tijdens deze ramadan worden ze geconfronteerd met verdere criminele aanvallen. De wet staat aan hun kant, maar zij zijn de eeuwige schuldigen. Ze deelden hun land, maar het zijn de extremisten. Ze hebben de oorlog, het onrecht en de armoede doorstaan, maar ze zijn tegen vrede. Ze hebben hun vertrouwen gesteld in de internationale gemeenschap, maar zij zijn degenen die gematigdheid en realisme moeten tonen.

Het ergste is dat de wereld de situatie perfect kent. Geen twijfel daarover. Er is geen vergelijking mogelijk tussen de inzet van de Israëlische troepenmacht en de reactie van het Palestijnse volk. Laten we vandaag vermijden om nieuwe hoogten van hypocrisie en leugens te bereiken. We hoeven geen moslim te zijn om op te komen voor de Palestijnse zaak. We moeten gewoon eerlijk en menselijk zijn.

Laten we via onze berichten op sociale netwerken het slechte geweten zijn van mensen die misschien zijn vergeten dat ze er een hebben.
Met respect en waardigheid. Zonder angst, zonder lafheid. We staan ​​aan de kant van gerechtigheid. Ons proberen te laten geloven dat het tegendeel is, is de eerste steen van het onrecht.

Ten slotte zou ik mijn opmerkingen willen beëindigen met een boodschap van hoop: ik hoop op een nabije toekomst waarin dit heilige land mensen zal zien samenleven, elkaar helpen en bouwen rond wat ons samenbrengt.

De post:

Bron: Instagram