Heel eventjes was de Belgische Luc Mahieux de rijkste man ter wereld. Toen hij zijn bankrekening checkte zag hij plotseling, dat zijn bank per ongeluk 2000 miljard euro had overgemaakt.

De heer Mahieux ontdekte het bedrag nadat hij zijn creditcard limiet had verhoogd. Hij beweerde het volgende: ‘’ik dacht dat al mijn problemen opgelost zouden worden, want plotseling was ik de rijkste mens ter wereld.’’

Maar ten slotte heeft ie toch maar contact opgenomen met de bank, omdat hij het eigenaardig vond.

Het enorme bedrag werd op zijn rekening gestort nadat hij een mogelijke frauduleuze betaling via een onbekende website zijn creditcard op stop liet zetten. ‘’Toen het mij opviel dat er plots €34,90 maandelijks van mijn rekening werd afgeschreven, wilde ik dat meteen op stop zetten. ‘’ Daarna kwam de bijboeking, zowel de af en bijschrijvingen waren overeenkomstig van het bedrijf.

Luc liet uiteindelijk toch zijn kaart laten blokkeren, waardoor hij niet meer in zijn bankrekening kon. “Toen ik mijn verhaal op Facebook deelde, kreeg ik uit het niets wat vriendschapsverzoeken van allerlei mensen die ik niet kende.”

Luc kreeg allerlei berichten van bekende en onbekende mensen waarin stond, hoe erg zij het zouden waarderen als hij hen hielp op financieel gebied, etc. Twee dagen geleden vertelde Luc aan de Belgische krant, Het nieuwsblad dat hij op straat het woord ‘’ de miljardair’’ op zich kreeg.

Bekijk hieronder zijn rekening en de grootste miljardairs van nu:

Dit zijn de miljardairs die niet willen dat jij dat weet: