Big2 van The Opposites over nieuwe album “New Life” en vader worden

Onlangs bracht Big2, die je ongetwijfeld nog kent van The Opposites, zijn nieuwste album met als titel “New Life”. Wij spraken Big2 a.k.a Twan van Steenhoven over zijn creatieve proces, de samenwerkingen op zijn album en over zijn tijd als nieuwe vader.

Big2 als vader

Na het gigantische succes samen met Willem de Bruin als The Opposites, besloten de mannen er in 2014 toch mee te stoppen. In de tussentijd heeft hij niet stil gestaan en is hij inmiddels vader geworden met een tweede kind op komst. 

Zo vertelt Twan over hoe hij is gegroeid als persoon door vader te worden: “Ik denk dat het gewoon een andere energie is. Ik denk dat het best een stukje positieve energie is.”

“Want ik heb eigenlijk op het moment dat ik wist dat mijn vriendin in verwachting was, het leek alsof ik een soort duwtje in mijn rug kreeg door mijn borst.”

Nieuw album “New Life”

Na het succes van zijn vorige album “Van Staal” komt Big2 met een nieuw album genaamd “New Life.” 

Op het album is hij vooral geïnspireerd door zijn eerste kind en vertelt dat hij pas wist over de komst van zijn tweede kind nadat hij al in een vergevorderd stadium was met zijn album: “Daarom is er ook geen enkele verwijzing naar een tweede (kind) op deze plaat. Dit is echt allemaal nog van de vorige.”

“Ik ben echt zo iemand die lang over zijn platen doet. Dus ja, dat ga je waarschijnlijk pas over twee jaar wel horen.”

Over de reacties die hij ontvangen heeft is Twan erg positief: “Ik had niet helemaal verwacht hoeveel reacties het zouden zijn, zeg maar. En hoeveel er gebeurt eigenlijk.”

“Superleuk. Gewoon heel veel positieve reacties en de streams gaan ook lekker

Samenwerkingen op zijn album

“Ik heb natuurlijk ook een heleboel liedjes zelf geproduceerd. Maar ik ben op productioneel niveau ook wel heel veel wezen samenwerken met andere mensen, die ook gewoon heel getalenteerd zijn. En juist omdat ik het ook leuk vond om een beetje hulp te krijgen en andere mensen te laten schieten op ideeën die ik heb.”

Toch vind Big2 het belangrijk de regie over het creatieve proces te behouden: “En ik ben zeker niet het soort artiest zoals een Justin Bieber, waarbij het liedje voornamelijk in zijn schoot geworpen wordt en hij zingt het heel mooi in en dan gaat ie staan dansen.”

“Ik ben echt ruzie aan het maken met iedereen in de studio.”

Het album zit vol toffe samenwerkingen met o.a. Sticks, Winne, Josylvio, RawRoets, Nienke Plas, Antoon en Joel Domingos. Ook vertelde Big2 een single klaar te hebben liggen met Bilal Wahib, maar door het incident zal deze niet worden uitgebracht: “Maar we hadden ook een plaat geproduceerd voor Bilal toevallig. En die zou ook uitkomen.  Ik zou daar ook een featuring op doen en toen barstte de hel los, zeg maar.”

Bekijk het gehele interview met Big2 hierboven.