Voor zijn twintigste verjaardag wordt er speciale editie van de Tamagotchi uitgebracht. De originele makers van Tamagotchi, Bandai, brengen het digitale huisdier weer uit en behalve het formaat is er eigenlijk niet veel veranderd.

De Tamagotchi uit 2017 is maar liefst 60% kleiner dan het origineel. Op het scherm is nog steeds je 8-bit huisdiertjes te zien op een onbelicht scherm, die je kan verzorgen door drie knoppen te bedienen onder het beeld.

Zo liet Bandai weten: “Dit is voor veel millennials de kans om hun jeugd te herleven. Voor veel mensen was dit speelgoed hun enige huisdier. Het is de bedoeling dat je je virtuele huisdier verzorgt door het te voeden en schoon te maken als het beestje poept. We hebben er geen gameplay aan toegevoegd, zodat de ervaring zo veel mogelijk hetzelfde blijft,”

Jammer genoeg zal de nieuwe Tamagotchi voorlopig alleen in de VS verschijnen. Hij zal vanaf 5 november te koop zijn voor 14,99 dollar. Wil je er toch eentje, ga dan 5 november naar Amazon.com en schaf daar eentje aan.

Bron: Insidegamer