Toen hij sprak, luisterde de wereld. Nu hopen we dat de wereld zal blijven luisteren, met name naar deze grimmige waarschuwing die de overleden Stephen Hawking gaf over Donald Trump.

De president van de Verenigde Staten trok zich vorige juni terug uit het klimaatakkoord in Parijs en zei dat het schadelijk was voor de Amerikaanse beroepsbevolking. Voordat Donald Trump zelfs tot president werd verkozen, beschreef Hawking hem als ‘een demagoog die lijkt op de kleinste gemene deler.’ Maar de intelligentste man op aarde vertelde de BBC dat de beslissing van de republikein over Parijs de aarde uiteindelijk in een planeet zou kunnen veranderen zoals Venus met een temperatuur van 250 ° C.

Toen hij op zijn 75e verjaardag sprak, zei hij: ‘We zitten dicht bij het omslagpunt waar het broeikaseffect onomkeerbaar wordt. De actie van Trump zou de aarde over de rand kunnen duwen, om te worden zoals Venus, met een “temperatuur van 250C, en regenachtig zwavelzuur. ‘Klimaatverandering is een van de grote gevaren waar we mee te maken hebben, en dat kunnen we voorkomen als we nu handelen. Door het bewijs voor klimaatverandering te ontkennen en het Klimaatakkoord van Parijs te verbreken, zal Donald Trump vermijdbare milieuschade aan onze prachtige planeet veroorzaken, die de natuurlijke wereld in gevaar brengt, voor ons en onze kinderen.

Interview

In een uitgebreid interview zei de Cambridge-hoogleraar, die al meer dan vijf decennia geleden heeft aan de ziekte van motorneuronen, dat onze dagen op aarde waren genummerd. ‘Ik ben bang dat evolutie hebzucht en agressie heeft ingebouwd in het menselijk genoom’, zei hij. ‘Er is geen teken van conflictvermindering, en de ontwikkeling van gemilitariseerde technologie en massavernietigingswapens zou dat desastreus kunnen maken. ‘De beste hoop voor het voortbestaan ​​van de mensheid kunnen onafhankelijke koloniën in de ruimte zijn.’ En hij zegt dus dat we de aarde echt binnen 200 jaar moeten verlaten, als we de mensheid in leven willen houden.

Hieronder zijn levensloop: