Natuurlijk dromen we er allemaal wel eens van om ooit een grote, luxe villa te kunnen gaan wonen, maar dit huis dat momenteel in Los Angeles te koop staat is alleen voor mensen die zoveel geld hebben dat ze echt niet meer weten wat ze ermee moeten doen. Prijskaartje: 188 miljoen dollar! Maar daar krijg je wel wat voor terug. Niet voor niks wordt de villa ‘het achtste wereldwonder’ genoemd.

De villa staat aan de Bel Air Road in Los Angeles en werd gebouwd door Bruce Makowsky, de grootste naam in projectontwikkeling van de VS. Volgens Makowsky ontstond er ruimte op de markt voor dit soort bizarre projecten, omdat het aantal miljardairs harder groeide dan het aanbod in extreem luxe huizen.

Wat krijg je precies terug voor je 188 miljoen? Wat denk je van 12 slaapkamers, 21 badkamers, drie keukens, vijf bars, een bioscoop met 40 zitplaatsen voor je beste vrienden, een wijnkelder, een snoepkamer, een gameroom met bowlingbaan, tafeltennis – en biljarttafels en uiteraard een zwembad van 25 meter.

Verder zit er bij de prijs inbegrepen: een autocollectie ter waarde van 25 miljoen dollar, de helikopter uit de 90’s-serie Airwolf en 130 kunstwerken.

En alsof dat nog niet genoeg is: het uitzicht. De villa heeft een onbelemmerd uitzicht van 270 graden waardoor je uitkijkt op de Grote Oceaan aan een kant, de skyline van LA aan een andere kant en weer een andere kant de besneeuwde bergtoppen.

Check de video voor een tour door ‘het achtste wereldwonder’: