Bol.com betaalt 750K euro aan oplichters die mail vol spelfouten sturen!

Een mega blunder voor Bol.com! De webwinkel maakte maar liefst 750.000 euro over aan oplichters, in plaats van naar het bedrijf Brabantia. En dat na een e-mail vol spelfouten. Brabantia stapt naar de rechter om het geld alsnog te krijgen.

Bol.com verkoopt onder andere prullenbakken en keukenspullen van Brabantia en betaalt het bedrijf dus regelmatig. In november 2019 kreeg de webwinkel een mail, aldus het FD, waarin in gebrekkig Nederlands stond: ‘Houd he rekening mee dat we vanaf vandaag een wijziging in onze bankrekeninggegevens hebben voor incaende betalingen. Voortaan moten all incoming betalingen have been overgemaakt naar onze filiaalrekening in Spanje. We het op prijs as u uw gegevens kunt bijwerken.’

E-mailadres gehackt

De webwinkel controleerde niet of deze mail wel legit was, maar werkte gewoon de gegevens bij. Volgens Bol.com leek de mail ondanks het gebrekkige taalgebruik écht: het e-mailadres klopte en de lay-out en de handtekeningen van de directie leken authentiek. Dit kwam omdat het e-mailadres van een Brabantia-medewerker was gehackt.

750.493,09 euro

In totaal werd er 750.493,09 euro overgemaakt aan de oplichters. Volgens de rechtbank had Bol.com toch wel ‘gezonde argwaan’ moeten hebben na het lezen van de mail vol spelfouten. Zeker aangezien het sturen van een ‘nieuw’ rekeningnummer, een heel bekend oplichterstrucje is. Bol.com gaat nu in hoger beroep.

Onderstaande foto krijgt ineens een héél andere betekenis:

Bron: RTL Nieuws, Instagram

Lees ook: