Brace wil nooit meer samenwerken met Ali B! “Ik kan gewoon niet meer met hem werken”

Brace wil nooit meer samenwerken met Ali B! "Ik respecteer hem, maar ik kan gewoon niet meer met hem werken”

Documentaire Ali B

In een nieuwe Videoland-docuserie Ali Bouali krijgen we een kijkje in het leven van Ali B. Hierin is hij heel openhartig over zijn privéleven en komen zijn vrouw, jeugdvrienden, familie en collega-vrienden aan het woord over hun band met de rapper.

Brace wilt geen samenwerking

Brace windt er geen doekjes om en laat weten dat een verdere samenwerking met Ali B niet meer in zit. “Ali is supergoed in wat hij doet en ik respecteer hem, maar ik kan gewoon niet meer met hem werken. Ik vind dat hij te veel zijn eigen mening doordrukt.”

De zanger geeft ook aan welke tactiek Ali gebruikt. “Als je goed kijkt zie je dat Ali altijd platen maakt met iemand anders, om zichzelf omhoog te trekken. Dat is zijn tactiek.” 

Ali geeft zelf aan het hier niet mee eens te zijn en dat hij juist met andere artiesten werkt om hun een plezier te doen. “Ik ben geen zanger. Logisch toch dat ik daar dan een samenwerking mee zoek? Ik geef onbekende artiesten juist een podium, in plaats van dat ik me aan hen optrek.”

Kritiek

Zijn neef Yes-r deelt dezelfde ervaring als Brace. “Ali denkt dat hij altijd gelijk heeft. Als je iedereen die ooit met Ali gewerkt heeft vraagt hoe het is, bevestigen ze dat.” En dit blijkt want ook rapper Boef bevestigt dit. “Hij heeft nooit iemand die hem tegenspreekt.”

Breghje, Ali’s vrouw gaat mee in de mening van de rest. “Hij gaat echt letterlijk over lijken” laat ze weten in de documentaire. “Als hij iets wil, dan moet het gebeuren.”

De kritiek komt wel binnen bij Ali. “Ik heb een heel sterke wil. Ik ga sowieso over mijn eigen lijk, maar niet ten koste van een ander. Ja, wel ten koste van je gevoel en je gemak als dat nodig is. Maar ja, daar kies je ook voor als je werkt met iemand zoals ik. Ik zie het als topsport en topsport heeft een prijs. Uiteindelijk wilden de mensen die je hoort praten in mijn docu er niks voor laten, en dat zie je ook als je naar hun carrière kijkt. Ik haal voldoening uit resultaat en niet uit een goed gevoel. Voor mensen die wel rekening houden met andermans gevoelens is dat niet altijd fijn.”

Bekijk de trailer van de documentaire hieronder

Bron: RTLBoulevard, Youtube