Het is voor de jongens van Broederliefde een droom die uitkomt: een eigen concert organiseren in een stadion voor 10.000 mensen midden in hun eigen wijk, Spangen! Met speciale outfits, dansers, een live-band en meerdere speciale gasten wilt de groep duidelijk maken dat dit niet zomaar een show is!
 
Afgelopen jaar brak Broederliefde alle streaming records, waren ze te vinden op de grootste festivals en wonnen ze prijs na prijs. Dit heeft er allemaal toe geleid dat zij de eerste Nederlandse urban/rap groep zijn met een eigen show, in een voetbalstadion. Het is het eerste concert dat überhaupt in het stadion van Sparta (‘het Kasteel’) is georganiseerd en is tevens het grootste Broederliefde-concert tot nu toe.

IMG_1184
 
Broederliefde begint
Het is net 19.00 uur geweest als plotseling Emms, Jerr, Sjaf, Mella en Edson via de catwalk omhoog komen. Met veel energie openen ze met hun nummer ‘Ik was al binnen’. Na het openingsnummer verdwijnen ze weer van de catwalk om zich snel om te kleden. Op het moment dat ze weer terug zijn op het podium, rappen ze zich soepel door hun grootste tracks heen. Nummers als We zijn er gewoon, Hard work Pays off en Insteigen laten het publiek lekker heen en weer gaan.

IMG_9717

IMG_4057
 
Aangezien het feest georganiseerd is voor Broederliefde en Friends, werd de show opgevuld met gastoptredens van andere artiesten. Deze gastoptredens werden onder meer verzorgd door artiesten waarmee Broederliefde een featuring heeft zoals Ronnie Flex, Jonna Fraser, SFB, SBMG, Jan Smit en meer. Ook niet-muzikale acts deden hun ding zoals Rotjoch en comedians Jandino Asporaat en Roue Verveer.


 
IMG_0212
 
Puntjes van kritiek?
Organisatorisch gezien waren er achteraf echter wel een paar puntjes van kritiek. Zo vonden veel mensen het concert net iets te lang duren, waardoor er soms momenten van stilte vielen. De grappen van Jandino Asporaat en Roué Verveer vielen ook niet allemaal bij iedereen in de smaak. En muzikaal gezien was er kritiek dat er af en toe vals werd gezongen en zelfs geplaybackt.

IMG_5211
 
Conclusie = Een legendarisch concert!
Een stadionshow geven is natuurlijk niet niks. Dus ondanks de punten van kritiek heeft Broederliefde er een topconcert van gemaakt. Aan het eind van het concert mocht Emms zelfs nog een dubbele platina voor zijn laatste plaat ‘Het is een feit’ ontvangen. Zet dus 2 juni 2018 alvast op je agenda, want de return vindt dan weer in Het Kasteel plaats!