Coronaspuger spuugt op moeder van 11-jarige dochter, Zij overlijdt

coronaspuger

Verschrikkelijk nieuws uit Londen waar een 47-jarige moeder is overleden nadat ze op een station werd bespuugd door een coronaspuger. De man die haar bespuugde bleek namelijk besmet met het coronavirus. Dit meldt Sky News.

Coronaspuger

Het gaat om de Britse conductrice Belly Mujinga. Zij was aan het werk op station Victoria Park in Londen. Opeens kwam een man op haar af en bespuugde haar. De coronaspuger riep. “Ik ben besmet met corona”.

14 dagen later overleed Belly aan de gevolgen van het coronavirus. Ze heeft een 11-jarige dochter en die kon geen afscheid meer van haar nemen in het ziekenhuis.

Het gebeurde op 22 maart. Belly en een collega werden allebei door een nog onbekende man bespuugd. 4 dagen na het incident kregen ze allebei de eerste ziekteverschijnselen.

Familie reageert

Belly moest in het ziekenhuis en kreeg zuurstof toegediend. Dat hielp echter niet en zij overleed drie dagen later, precies twee weken na het spuugincident met de coronaspuger. Familieleden vertellen: “Ze was een goed mens, een goede moeder en een goede vrouw”

Familie wil gerechtigheid

Belly en haar collega mochten niet achter het glas achter de balie werken, omdat er onvoldoende personeel in de stationshal zou zijn. Haar nichtje vindt het bizar: “Ze kregen geen maskers, geen handschoenen.” De vakbond meent: “Het was bij de werkgever bekend dat Belly tot de risicogroep behoorde. Iedereen die kwetsbaar is, moet thuis kunnen blijven.”

De familie wil nu jusitce. Aanklagers moeten nu de coronaspuger aanklagen en voor de rechter slepen. Juristen menen echter dat dit lastig is “ook anderen kunnen de vrouw besmet hebben”.

Hieronder de beelden en meer info:

Bron: RTL Nieuws, Sky News