Ronaldo heeft gereageerd op zijn transfer naar Juventus. In een statement neemt hij afscheid van Real Madrid op een emotionele manier. Hij zegt o.a. dat hij aan een nieuwe uitdaging toe was. Lees het hieronder:

BRIEF VAN RONALDO:

‘Deze jaren bij Real Madrid en in de stad Madrid waren misschien wel de meest gelukkige in mijn leven. Ik voel alleen maar enorme dankbaarheid voor de club en voor de stad. Ik kan alleen maar iedereen bedanken voor de liefde en steun die ik gevoeld heb.’

‘Maar ik geloof dat de tijd is aangebroken voor een nieuw avontuur in mijn leven. Dat is waarom ik de club gevraagd heb mijn vertrekwens te accepteren. Ik volgde mijn gevoel en ik vraag iedereen, zeker de supporters, om me te begrijpen.’

‘Het zijn negen prachtige jaren geweest, negen unieke jaren. Het is een waanzinnige tijd geweest die ook moeilijk was, door de enorm hoge verwachtingen bij Real Madrid. Maar ik zal nooit vergeten dat ik hier op unieke wijze van het voetbal heb genoten.’

‘Ik heb geweldige ploeggenoten had op het veld en in de kleedkamer. Ik heb de warmte van het publiek gevoeld en samen hebben we drie keer op rij de Champions League gewonnen en vier keer in de laatste vijf jaar. Op persoonlijk vlak heb ik het genot gehad vier keer de Gouden Bal te mogen winnen en drie keer de Gouden Schoen. Dat allemaal bij deze geweldige club.’

‘Real Madrid heeft mijn hart veroverd en ook bij mijn familie. Daarom wil ik iedereen bedanken: de club, de president, alle directeuren, mijn collega’s, de trainers, de medische staf, de fysio’s en alle werkers die hier alles regelen. Mensen die alles tot in detail perfect regelen.’

‘Ik wil ook het Spaanse voetbal bedanken. Ik heb met geweldige spelers op het veld gestaan en respecteer ze allemaal. Ik heb veel gereflecteerd en daarom weet ik dat de tijd is aangebroken voor een nieuw avontuur. Ik neem afscheid van het shirt en van het embleem, maar Santiago Bernabéu zal altijd als thuis voelen. Bedankt allemaal en zoals ik negen jaar geleden al zei: Hala Madrid!’

De hele wereld reageert op het grote nieuws, hieronder een paar van de opvallendste reacties op Social Media:

‘Ronaldo huurt al gigantische villa in Turijn’