D-reizen is failliet verklaard! ‘Rampzalige dag voor de reiswereld’

Het populaire reisbureauketen D-reizen is vandaag door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. Dat meldt NU.nl. Volgens de rechtbank is het bedrijf door het gebrek aan inkomsten niet in staat te overleven. En dat nieuws slaat in als een bom.

‘Het is een gitzwarte dag voor ons’, vertelt D-reizen-CEO Jan Henne de Dijn. Hij vervolgt: ‘Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Hopelijk komt er een doorstart zodat het bedrijf, in ieder geval deels, nog door kan.’

Vouchers

D-reizen wijt het faillissement aan onder meer het uitblijven van het zogeheten voucherfonds. Het reisbureau betaalde klanten die aanbetalingen deden voor reizen die door touroperators werden geannuleerd door de coronacrisis niet terug. In plaats daarvan gaven ze de klanten vouchers. En volgens de rechtbank mocht D-reizen dat niet doen.

Geld terug

Klanten die vouchers hebben gekregen van D-reizen voor geannuleerde vakanties, zullen alsnog hun geld terugkrijgen van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), zo laat directeur Erik Jan Reuver weten.

TUI naar de rechter

Daarnaast zegden reisorganisaties TUI en Corendon hun afspraken met D-reizen op, waardoor D-reizen ook geen vakanties van die touroperators meer kan aanbieden. Ook stapte TUI naar de rechter, omdat ze geld terug wilde vanhet reisbureau.

‘Rampzalige dag’

De CEO van Corendon, Steven van der Heijden, spreekt in reactie op het faillissement van D-reizen van een “rampzalige dag voor de reiswereld”. Niet alleen kunnen meer dan duizend mensen hun baan verliezen, ook de helft van het aantal reisbureaus in Nederland zal verdwijnen.

Bron: NU.nl

Lees ook:

.