Dansmarathon onder vuur na heftige video deelneemster ‘Waanzin!”

Dansen voor een ton zouden we allemaal misschien wel doen. Maar het nieuwe tv-programma de dansmarathon doet er een schepje bovenop. Koppels moeten dansen voor 50 uur lang. Kijkers reageren gemixt tot geschokt na vooral één heftig moment.

Dansmarathon

Donderdagavond moesten honderd koppels tegen elkaar strijden in het nieuwe tv-programma de dansmarathon. De mensen die het minst een rustpauze namen, wonnen het bedrag van 100.000.

Wat een leuk programma zou moeten zijn, werd al snel vrij heftig. Sommige mensen raakten uitgedroogd, uitgeput en zelfs afgevoerd met een brancar vanwege blessures. Veel mensen raken hier niet over uitgesproken.

Reacties

Zelfs een inspanningsfysioloog noemt het waanzin.  “Het is natuurlijk zwaar voor je voeten, enkels en knieën, maar vooral slaaptekort is een hele grote boosdoener. 50 uur bewegen en weinig slapen, daar zijn we niet voor gemaakt. Dat is ontzettend zwaar. Dat is een uitputtingsslag.”

Ook gaan mensen los op social media. Het zou zelfs zijn vergeleken met de populaire serie Squid Game waarin mensen ook tegen elkaar strijden. Alleen heeft de dansmarathon geen dodelijk afloop.

Beelden en reacties hieronder: