De cirkelzaag: een onmisbare tool tijdens het klussen

Een cirkelzaag is een handige tool om harde materialen als laminaat, plinten, kunststof of metaal mee te zagen. Dat maakt een cirkelzaag onmisbaar bij het klussen. Er zijn verschillende soorten cirkelzagen te koop. Bedenk dus goed waar je de zaag voor gaat gebruiken.

Zo gaat de ene cirkelzaag door het materiaal heen om dit af te zagen zoals bij laminaat, en is de andere cirkelzaag weer geschikt om uitsparingen te maken. Dit is handig wanneer je een uitsparing wilt maken voor een stopcontact of een lichtschakelaar. Het zaagblad van de cirkelzaag is ook van belang doordat je hier juist heel precies mee kunt werken of juist grof werk kunt verrichten. Veel cirkelzagen bieden de mogelijkheid om te wisselen met diverse zaagbladen. Let hierbij goed op het asgat. Deze dient aan te sluiten met de cirkelzaag voor een goede en stevige bevestiging.

De verschillende type cirkelzagen en hun werking

Er zijn een aantal verschillende cirkelzagen op de markt die elk hun eigen werking heeft. Zo heb je de keuze uit een invalzaag, een afkortzaag, een handcirkelzaag en de normale cirkelzaag. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een cirkelzaag op stroom of met een accu. Deze dien je keer op keer op te laden en een cirkelzaag op netstroom kun je direct gebruiken. Bij aanschaf van een cirkelzaag krijg je er in de meeste gevallen een geleiderail bijgeleverd. Hiermee kun je eenvoudig rechte stukken precies afzagen. Met het brede aanbod aan diverse cirkelzagen kun je jouw collectie uitbreiden of de juiste cirkelzaag aanschaffen die je nodig hebt voor jouw klus. 

Hoe kies je de beste cirkelzaag uit

Door de grote hoeveelheid keuze kan het soms lastig zijn om de juiste cirkelzaag te vinden. Kijk dus eerst waar je de cirkelzaag voornamelijk voor gaat gebruiken. Je hebt niet altijd een cirkelzaag nodig met de allerhoogste capaciteit. Zeker wanneer je een cirkelzaag gebruikt voor laminaat of dunne planken heb je al die kracht niet nodig. Ga je aan de slag met dikke houten balken? Dan kun je gaan voor een cirkelzaag met een hoge zaagcapaciteit. Houd er rekening mee dat cirkelzagen met een hogere zaagcapaciteit in de meeste gevallen duurder zijn en daarnaast ook zwaarder. Wanneer je dit dus niet nodig hebt voor jouw klus kun je beter kiezen voor een cirkelzaag met een lagere zaagcapaciteit. 

Doe research voordat je een cirkelzaag aanschaft

Kijk goed waar je jouw cirkelzaag gaat aanschaffen. Het is handig om te kiezen voor een bedrijf dat je garantie geeft op jouw nieuwe machine en waar kwaliteit voorop staat. Je hebt de keuze uit A-merken cirkelzagen in verschillende prijsklasse. Zo kun je voor ieder budget een goedwerkende cirkelzaag aanschaffen. Zeker wanneer je deze vaak nodig hebt in huis is het een goede investering. Kijk voor de aanschaf van je nieuwe cirkelzaag dus goed naar de zaagcapaciteit en het soort cirkelzaag dat je nodig hebt voor het klussen. Aan de hand daarvan kun je een weloverwogen keuze maken waar je jarenlang plezier van kunt beleven. Het op maat zagen van laminaat, kozijnen, plinten of houten balken wordt kinderspel met behulp van een cirkelzaag.