Politie bereidt zich voor op handhaving avondklok

De politie is al begonnen met nadenken hoe een avondklok gehandhaafd zou kunnen worden. Dit is moest de avondklok er dan toch komen. Deze aanpassing zal wel een grote invloed hebben op de andere taken van de politie.

Het is nog niet zeker maar er wordt wel degelijk gesproken over de komst van een avondklok. Door een avondklok in te lassen zouden er minder huisfeestjes plaats vinden om het corona virus onder controle te krijgen. De politie praat met de burgermeesters om dat de prioriteiten mogelijk anders worden door het inlassen van de avondklok. Er zullen veel voorbereidingen getroffen moeten worden volgens politiechef Willem Woelders. Zo zullen wijkagenten misschien in de avond en ‘s nachts werken. Ook wordt er overwogen om rechercheurs in uniform op straat te sturen.

Politie denkt na hoe avondklok gehandhaafd kan worden

Volgens voorzitter Hubert Bruls wordt handhaving lastig. ‘Als ik met de auto hierheen kom op de snelweg, denk je dan werkelijk dat de politie iedere automobilist op de snelweg gaat aanhouden? Dat gaat gewoon niet gebeuren.’ aldus de voorzitter. Deskundigen komen morgen met een spoedadvies. In België geldt er al een avondklok en in Frankrijk mogen bewoners sinds gisteren vanaf 18.00 uur niet meer op straat. Ook Duitsland overweegt de invoer avondklok.

Bron en afbeelding: AT5, NOS