IC-baas Gommers: “De hele Covid is peanuts vergeleken met dit probleem! Een virus van niks”

Diederik Gommers heeft in gesprek met Nieuwskamer enkele opvallende onthullingen gedaan, na zijn interview bij NUjij. De voorzitter van de Intensive Care vereniging meent dat het huidige virus niet veel voorstelt vergeleken met een veel groter probleem voor de toekomst van de mensheid, oftewel de jeugd van nu.

Covid is peanuts

Gommers bij Nieuwskamer: “Covid-19 is Peanuts vergleken met het milieu probleem. Dat is vele malen groter voor de jeugd, die bijna niet ziek wordt van Covid. Waar hebben we het over?” De IC-arts vindt verder dat er andere coronaregels moeten komen voor jongeren.

Aanpak

Gommers over de aanpak van Covid: “Hoe wij de afgelopen twee jaar met deze pandemie zijn omgegaan, dat kan echt niet. Het hing allemaal af van het aantal ic-plekken, daarom moest elke keer het land op slot. Dat is niet de oplossing. Op het moment dat je basis breder is en je genoeg personeel hebt als ondersteuning, dan heb je meer mogelijkheden.”

Twijfel Booster prik

Hij twijfelde zelf over de Booster prik: “Het grappige is: ik heb zelf ook getwijfeld over het halen van m’n boosterprik. Ik dacht: ik ben gezond, heb me al twee keer laten vaccineren en ik hou me aan de regels. Waarom dan toch weer een vaccin. Waar houdt het op?”

Bekijk hieronder enkele fragmenten en het hele gesprek via Nieuwskamer:

Bron: Nieuwskamer Youtube NUjij