Disney+ blokkeert ‘racistische’ films voor kinderen, Ophef ontstaat! ‘Gestoord’

Geen nostalgische Disneyfilms als Peter Pan, Dumbo of Jungle Boek meer op Disney+. Dat ontdekte de gamesite Polygon. De streamingdienst heeft alle ‘racistische films’ geblokkeerd voor kinderprofielen en dat levert een storm aan kritiek op.

Naast bovenstaande films zijn ook De Aristokatten en Lady en de Vagebond niet meer te zien op Disney+. Eerder waarschuwde Disney al dat bepaalde films mogelijk schokkende beelden zouden bevatten, maar nu gaan ze nóg een stap verder.

Alleen voor kinderprofielen

Het blokkeren van de films kwam als een verrassing; Disney heeft het niet aangekondigd. Ook is niet duidelijk of er nog meer veranderingen/updates komen. Overigens geldt de blokkade alleen voor kinderprofielen en zijn vervolgfilms van de geblokkeerde films wel gewoon te zien.

Mensen zijn woest

Veel mensen reageren woest op het nieuws. ‘Helemaal gestoord dit. Men is compleet van het padje af. Ik denk dat racisme door dit soort achterlijke beslissingen steeds meer aangewakkerd wordt’, schrijft iemand. Een ander reageert: ‘Wat een gestoorde wereld. Alles moet verboden worden. Het is nog erger dan in Noord Korea en China. We gaan diezelfde kant op.’ En weer iemand vindt: ‘Slaat helemaal nergens op! Er is niks racistisch aan!’

Bron: Metronieuws

Lees ook: