De laatste maanden draait het bij Ajax om Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De grootste clubs ter wereld zijn geïnteresseerd in de supertalenten. PSG zou een bod van 75 miljoen hebben geboden op Frenkie de Jong. FC Barcelona is geïnteresseerd in beide spelers en zelfs Messi is lovend over de 2 ajacieden.

“Ze komen uit een opleiding die erg op die van Barcelona lijkt. Er wordt op praktisch dezelfde manier gewerkt als hier”, aldus Messi. ‘’Bij Ajax houden ze er ook van om aan de bal te zijn en op balbezit te spelen. Ze zijn jonge spelers die heel zorgvuldig zijn. Twee heel goede voetballers.”

In het verleden heeft Xavi zich ook complimenteus uitgesproken over Frenkie de Jong. ‘’De Jong is nog jong, maar hij zou veel kunnen bijdragen bij Barça, hij wordt gezien als een beestachtig talent. Het is een speler om over na te denken, een heel goede voetballer. Het profiel van De Jong is precies wat Barcelona nodig heeft. Een speler die technisch zeer sterk is, wil werken voor de ploeg, maar bovenal veel talent heeft. Barcelona speelt altijd in ruimtes van dertig à veertig meter als de tegenstander inzakt en dan heb je talent nodig om erdoorheen te komen.’

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt waren samen te gast bij Tiki Taka Touzani. Bekijk het fragment hieronder: