Dit Italiaanse dorp biedt huizen aan voor maar 1 euro!

Een huis kopen in Nederland is tegenwoordig bijna onmogelijk. Niet alleen is er een tekort aan woningen, de prijzen liggen ook bizar hoog. Wil jij graag een woning, maar moet jij aan het einde van de maand je geld bijeenschrapen? En ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? Dan is dit Italiaanse avontuurtje misschien wel iets voor jou!

Het Italiaanse dorpje Castiglione di Sicilia komt met een geniale oplossing voor mensen die in geldnood zitten! Ze bieden 900 huizen aan voor een spotprijsje. Zo koop je al een huis voor… 1 euro!

Spookdorpen

Maar waarom zijn die huizen zo goedkoop? Al jaren hebben Italiaanse dorpen problemen met bewoners die vertrekken naar de grote steden. Daarom veranderen veel dorpen in heuse ‘spookdorpen’. Om dat tegen te gaan, komen Italiaanse burgemeesters met leuke acties. Zoals huizen aanbieden voor 1 euro of 8000 cadeau doen als je een bedrijf begint.

Prachtige huizen en fantastische locatie

Ook burgemeester Antonino Camarda van Castiglione di Sicilia wil niet dat zijn dorp helemaal vervalt. Tegenwoordig wonen er nog maar 3000 mensen, terwijl het dorpje vol staat met prachtige huizen én op een fantastische locatie ligt.

Bouwval

Er is wel één klein dingetje: voor 1 euro koop je nogal een bouwval. Wil je een huis dat in betere staat verkeert, dan betaal je 4000 tot 5000 euro. Maar dan hoef je ook niks te verbouwen. Of als je een handige harry bent, kan je natuurlijk ook zelf aan de slag. Bespaar je ook weer wat.

Bekijk het idyllische dorp hieronder:

Bron: Metronieuws, Twitter

Lees ook: