Voor het eerst sinds het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, heeft een van zijn kinderen gereageerd. Zijn dochter Joann Lee Kelly, ook wel Buku Abi, deelde donderdag een emotioneel bericht op haar Instagram Stories.

De documentaire gaat onder andere over het seksueel misbruik van de zanger. “Aan alle mensen die vinden dat ik me uit moet spreken tegen alles wat momenteel gaande is, wil ik laten weten dat ik compleet stuk zit en dan druk ik me nog zachtjes uit. Het is absoluut niet mijn bedoeling geweest om onverschillig over te komen door nu pas te reageren. Ik bid voor alle families en de vrouwen die geraakt zijn door mijn vaders acties”, schreef ze op Instagram.

Ze vertelt dat ze geen band heeft met haar vader. “Ik spreek hem niet en spreek nu dus ook niet voor hem. Vanwege persoonlijke redenen, zijn beslissingen en alles wat mijn familie heeft moeten ondergaan en doorstaan door hem, is het helaas jaren geleden dat mijn broer, zusje en ik hem gesproken hebben. Datzelfde geldt voor mijn moeder Andrea. Het monster waar iedereen het nu over heeft is mijn vader. Geloof me, ik weet wie hij is en hoe hij is.”

De dochter vindt het een moeilijk onderwerp om over te praten. Op dit moment is er een strafrechtelijk onderzoek gaande, omdat de zanger verschillende vrouwen lichamelijk, mentaal en seksueel misbruikt zou hebben.

Bekijk hier de trailer van de documentaire van R. Kelly: