Gisteren verscheen het schokkende nieuws dat het levenloze lichaam van de 28-jarige Zweedse dj-superster Avicii was aangetroffen in de Omaanse hoofdstad Muscat, waar hij op vakantie was met een groep vrienden. Over de doodsoorzaak werden nog geen mededelingen gedaan.

Doodsoorzaak Avicii géén misdrijf

De politie in Oman zegt nog niets te kunnen vertellen over de doodsoorzaak, maar melden aan het Zweedse SVT News dat ze in ieder geval een misdrijf uitsluiten: “We hebben alle informatie, we weten wat er is gebeurd maar mogen nog niets zeggen”, zegt een woordvoerder. “De familie is er kapot van en we vragen iedereen om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd.”

Het Muscat Hills Resort, het hotel waar Avicii te gast was reageert ook: “Hij gedroeg zich als iedere andere gast. Avicii leek ontzettend opgewekt te zijn, hij genoot van zijn tijd hier.”

Broer Avicii naar Oman

De oudste broer Avicii, David Bergling, is naar Muscat afgereisd om er achter te komen wat er precies met zijn broertje gebeurd is, zo meldt TMZ. De dood van de dj wordt momenteel onderzocht door de politie.

Avicii kampte al lange tijd met gezondheidsproblemen en overmatig alcoholgebruik. Hij werd al meerdere malen acuut opgenomen in het ziekenhuis en dokters waarschuwde al diverse malen dat zijn leven ernstig gevaar liep als hj niet zou stoppen met drinken.

Bekijk hieronder meer info en Avicii’s grootste hits: