Ze zeggen wel eens dat je om echt rijk te worden eerst veel geld moet hebben. Dit gaat zeker op voor het Franse dorpje Le Perthus. Het dorpje in namelijk zo rijk, dat inwoners geen belasting meer hoeven te betalen.

Het dorpje met 586 inwoners in de Franse Pyreneeën, haalt al jaren bakken met geld binnen dankzij Fransen die vlak over de grens in Spanje, waar het veel goedkoper is, gaan winkelen en de auto aan de Franse kant van de grens parkeren. Le Perthus haalt met parkeerautomaten jaarlijks al ruim 784.000 euro op.

Bovendien telt de gemeentelijke spaarrekening inmiddels al 1,1 miljoen euro voor onverwachte uitgaven. De gemeente heeft verder geen geplande uitgaven, omdat goed onderhouden is. Hierop besloot de gemeente het bedrag van 358.000 euro dat de inwoners gezamenlijk aan belasting betalen kwijt te schelden: ‘We concluderen dat de lokale belastingheffing tot nul moet gereduceerd worden voor de gemeentebelasting en onroerendgoedbelasting, omdat de bijdragen van de burger een tegenprestatie moeten hebben. Aangezien er geen uitgaven worden gedaan, is die tegenprestatie er niet.’

Dorp in Zwitserland geeft nieuwe inwoners tot 60.000 euro cadeau