Dotan geeft toe gebruik te hebben gemaakt van nepprofielen op sociale media om zijn eigen imago levend te houden.

Dat vertelde hij zelf op social media. Het gebeurde toen hij in 2011 naar “mogelijkheden” zocht om zijn muziek aan de man te brengen. “Het is iets waar ik achteraf veel spijt van heb”, vertelt de zanger in een video op Facebook.

Dotan hoopt dat er nog toekomst zit in zijn carrière. „Ik hoop het vertrouwen stap voor stap terug te kunnen winnen”, zei de aangeslagen zanger maandagavond in RTL Late Night.

“Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onzeker denk ik.”

Hij zegt niet eerlijk te zijn geweest tegen de Volkskrant, waarin afgelopen weekend werd onthuld dat Dotan gebruik maakte van een zogenoemd trollenleger, bestaande uit nepprofielen die positieve berichten over de zanger verspreidden. Hij ontkende in het artikel zoiets te hebben gedaan. “Helaas heb ik niet helemaal eerlijk geantwoord. Omdat het me overviel, omdat ik bang was, omdat ik me schaamde.”

Sociale media

In het onderzoek van de Volkskrant werden ongeveer 140 fictieve accounts geïdentificeerd. De gebruikers achter deze accounts deden zich voor als fans van de zanger op Facebook, Twitter en Instagram. Ze gebruikten verzonnen namen en foto’s die van bestaande mensen zijn gestolen.

Tot slot vertelt de Home-zanger in de video dat hij alle posts op zijn sociale media-profielen gaat verwijderen. “Uit respect voor de situatie heb ik besloten dat ik mijn sociale media leeghaal. Dat betekent ook dat ik veel mooie herinneringen weghaal.”

Bekijk het onderstaande filmpje ter enige indicatie:

Hieronder zijn verhaal te gast bij Humberto: