Drill rapper Joosu: ‘Toen Rotterdam Airlines me belde, dacht ik: ‘wat krijgen we nou?’

joosu

De 16-jarige Joosu is ontzettend viraal aan het gaan met zijn drill video’s. Hoewel hij begon met het maken van drill raps als typetjes (Mark Rutte en een kakker, bijvoorbeeld), is de jonge superster inmiddels getekend door Rotterdam Airlines. Terwijl hij hard aan het leren is voor zijn examens, maakt hij zich ook klaar voor zijn opbloeiende rapcarrière. Wij spraken Joosu over zijn toekomstplannen, samenwerken met Henkie T en meer.

Rapper Joosu bij Rotterdam Airlines

Joosu vertelt dat hij zich rot schrok toen Rotterdam Airlines contact met hem opnam: ”Ik dacht: wat krijgen we nou? Ik had nooit verwacht dat ik echt serieus muziek zou maken. Het voelde een beetje onwerkelijk, maar nu vind ik het vooral heel leuk. Ik heb veel zin om hitjes te maken.” De tiener is een man van vele talenten, want hij zal het niet alleen bij rappen houden. Na zijn examens begint Joosu namelijk aan een sportopleiding. Hij vertelt: ”Ik wil wel verder met school en me niet alleen maar op muziek richten. Je weet maar nooit hoe het afloopt”. Eerst gaat Joosu echter op schrijverskamp, om veel mooie muziek te maken. In de toekomst zou hij graag samenwerken met rappers als Polo G of onze eigen Henkie T of Yssi Sb.

Bekijk het interview hieronder!