Drogeren met naald tijdens uitgaan ook in Nederland! Jong slachtoffer spreekt

Er zijn heel veel verhalen van mensen die gedrogeerd zijn met drugs in hun drankje. Wat niet gebruikelijk is, is dat men ook gedrogeerd wordt via een injectie in de been of arm. Deze nieuwe vorm van drogeren noemt met ‘needle spiking’ en is na gevallen in Engeleand en Frankrijk nu ook in Nederland.

Gedrogeerd

Nathalie is 22 en werd slachtoffer van ‘needle spiking’. Ze zegt o.a. “Begin november ging ik een avondje uit met vriendinnen in Amsterdam. Na twee mixdrankjes ging het mis. Ik zakte in elkaar. Ik snapte niet wat er om me heen gebeurde. Het was echt een waas. Toen wist ik meteen dat het foute boel was.”

Nathalie

“De spoedeisende hulp scheen met een lampje in mijn ogen en zei meteen: ‘Nou meid, er is wat in je drankje gegooid'” Nathalie zag twee dagen later een vreemde plek op haar bovenbeen en ging haar de huisarts.

Naald injectie

“Die heeft toen gezegd: ‘De kans dat die plek is veroorzaakt door de injectie met een naald is heel groot. Zo’n puntje dat erin zit, kan alleen zijn veroorzaakt door iets dat de huid penetreert.'” Een insectenbeet werd uitgesloten.

Nathalie kan geen aangifte doen omdat ze geen bloed-of urinetest heeft die bewijst dat er drugs in haar lichaam zaten. “Dat is frustrerend. Ik had het heel graag zeker willen weten. Diep van binnen weet ik ook dat ik gedrogeerd ben, en ze hebben het vastgesteld in het ziekenhuis aan de hand van mijn pupillen, maar toch krijg ik elke keer te horen, ook bij de politie: ‘Heb je het op papier? Heb je bloedonderzoek, heb je urineonderzoek?’.”

Nathalie heeft nog steeds last van het incident: geregeld paniekaanvallen en ze loopt bij een psycholoog. “Met mij is het gelukkig goed afgelopen. Maar ik hoop dat ik mensen hiervoor kan behoeden om te voorkomen dat het bij iemand anders wel slecht afloopt.”

Bekijk de video hieronder:

Bron: Youtube, NOS