Drugshandel in Utrecht loopt uit de hand! Gemeente slaat alarm

Uit onderzoek is gebleken dat er veel jongeren in de cocaïnehandel zitten in Utrecht. Jongeren van 10-11 jaar die worden gebruikt als drugskoerier en wereldwijde cocaïneorganisaties. De Burgemeester van Utrecht maakt zich zorgen om de drugshandel.

Jongeren in de drugshandel

De gemeente Utrecht komt met een meerjarig plan om jongeren uit dit milieu te halen die zich al in de criminaliteit bevinden. De gemeente is al enige tijd bezig met dit voorkomend probleem, maar geeft aan dat er noodzakelijk meer acties moeten worden ondernomen.   

Gemeente Utrecht grijpt in

De komende jaren zal de gemeente preventieve maatregelen nemen. Zo komen er meer initiatieven zodat jongeren eerlijk aan werk komen en zullen ze wijkrechtspraak uitproberen. Ook gaat de politie meer controle uitvoeren op witwassen en drugshandel.

Volgens de gemeente heerst het idee onder jongeren dat het normaal verkopen is. Sommige jongeren kiezen er bewust voor om snel geld te maken. Terwijl anderen juist worden gemanipuleerd en worden misleid om deel te nemen aan criminele activiteiten. Het zijn voornamelijk jongeren die licht verstandelijk beperkt zijn en hierdoor extra kwetsbaar zijn. De burgemeester uit haar zorgen in het plan: “Het is zorgelijk wanneer het beeld ontstaat dat criminaliteit normaal is”.

Banen voor jongeren

De komende jaren wil Utrecht dit plan verder uitbouwen en vooral voor jongeren die al in de criminaliteit zitten. De gemeente wil opleidingen aanbieden zoals barista of filmmaker. Hierdoor willen ze dat het drugsmilieu minder verleidelijk wordt voor jongeren. Dit plan zal 5 tot 10 jaar duren om dit probleem te verbeteren.

Bekijk de video en meer info hieronder:

Bron: Telegraaf, NOS, WNL