Échte Mario Kart baan opent binnenkort in Utrecht! (Beelden)

Mario Kart is al bijna 30 jaar een van de bekendste en meest geliefde games ter wereld. Nu kan iedereen zelf ervaren hoe zo een race er ongeveer aan toe gaat. In een échte Mario Kart baan.

De baan opent binnenkort in Utrecht door het bedrijf The Team Building. Oprichter Paul Kleine zegt tegenover het AD dat de baan eigenlijk niet Mario Kart mag heten vanwege copyright ,,Maar het heeft wel spelelementen die op dit spelletje lijken”

Échte Mario Kart baan in Utrecht

Ze gaan samen met een Nederlandse kartfabrikant een eigen autootje ontwikkelen. ,,Zodat de kart wendbaarder is en je er redelijk in kan driften.”

Obstakels

“Op onze baan zal het minder gaan om snel rijden en meer om behendigheid. Je kunt punten halen en door over bepaalde items heen te rijden, ga je harder of juist langzamer. Ook kun je andere spelers beïnvloeden als je daar de juiste items voor hebt. Je schiet ze dan digitaal af.”

,,Het idee is dat er een lopende band in komt. We hebben al een car wash en die blijft. Verder moeten er veel lichten en dergelijke komen om het spel nog leuker te maken.”

Utrecht

De baan is in Augustus/September open in Utrecht en is vanaf 14 jaar, maar je moet snel zijn: ,,We krijgen ontzettend veel reacties. De telefoon staat roodgloeiend.”

Hieronder enkele beelden van de baan:

crazy karts utrecht

Bron: AD, SGXL, Youtube