De gekste dingen worden meestal bedacht in Verenigde Staten, zo ook deze. Een begrafenisondernemer in Memphis, Tennessee heeft onlangs de eerste drive-thru begrafenis geopend.

Bij deze drive-thru krijg je geen burgers en milkshakes, maar rijd je met je auto langs je opgebaarde dierbare. Begrafenisondernemer Ryan Bernard vertelt tegen de New York Post: “Het is iets nieuws naast de traditionele begrafenisservice en biedt bovendien veel voordelen.”

Bernard verklaart dat het vooral handig is voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn, die niet graag in begrafenishuizen komen, of die ruzie hebben met familieleden. “Als de familie zegt: ‘we willen jou niet op de begrafenis zien’, kun je op deze manier alsnog afscheid nemen, zonder dat de familie erachter komt.”

De dochter van Ryan, Deja Bernard ziet zelfs nog meer positieve punten. “Als een dierbare overlijdt, zou het eigenlijk niet verdrietig moeten zijn. Het zou juist een reden moeten zijn om het leven te vieren. Sommige begrafenissen zijn verdrietig, daar kan je nu eenmaal niets aan doen. Maar we willen vooral het leven van de overledenen vieren. We draaien de muziek waar zij graag naar luisterden. We maken er iets leuks van. Dat proberen we te doen.”

Wat er precies feestelijk aan langs een raam met een opgebaard lijk rijden is, kunnen we eerlijk gezegd niet helemaal goed verzinnen…

Kist van overleden moeder valt op zoon bij begrafenis, Zoon overlijdt