De Nijmeegse Wobke Booijen wint de allereerste Europese kickbokswedstrijd voor lilliputters, hij is 1,35 meter. Hij vocht tegen de 18-jarige Ishan ’Bonky’ Yuksel uit Schiedam. De kickbokser weegt 49,8 kilo, maar zelf weegt hij zichzelf nooit.

Voor het gevecht hebben ze afgesproken dat de vechters beide onder de 50 kilo moesten wegen. Het gevecht vond plaats op het kickboksgala Fightersheart in het Limburgse Venray.

Een lilliputtersgevecht trekt natuurlijk veel aandacht, Wobke Booijen respecteert de meningen, maar het doet hem niet veel. ‘’Ik begrijp de aandacht die er is voor dit eerste Europese gevecht tussen kleine kickboksers ook wel. Ik accepteer het ook. Ik weet gewoon niet beter dan dat ik klein ben. Mensen die hier moeilijk over doen, laat ik links liggen. Kickboksen is gewoon mijn sport. Dat ik klein ben, maakt alleen het vinden van tegenstanders voor een kickboksgevecht jammer genoeg erg lastig. Anders had ik ook al veel eerder in de ring gestaan. Het is nu eenmaal niet anders.”

Dit is nieuw in het kickboksen en Wobke hoopt dat het groter wordt, het is niet duidelijk hoeveel mensen van zijn formaat kickboksen. ‘’Ik hoop ook dat we met dit gevecht veel jongens bereiken die ook gaan kickboksen.’’ Er komt een rematch tussen Wobke en Ishan, binnenkort in Rotterdam.

Bekijk hieronder het gevecht: