Efteling gaat open met verplicht testen! Mensen reageren woedend

Mensen zijn boos op De Efteling. Het pretpark gaat binnenkort open voor abonnementhouders en verblijfsgasten. Maar dan moeten deze bezoekers zich wel verplicht laten testen.

Efteling open

Deze opening is onderdeel van het zogenaamde Fieldlab test programma. De Efteling erover: “Het is een manier om bij te dragen aan het heropenen van de samenleving. We dragen graag een steentje bij aan het zo snel mogelijk heropenen van de samenleving, waarin dagjes uit weer normaal zijn.

“Abonnementhouders en verblijfsgasten van de Efteling worden uitgenodigd. Zij kunnen binnenkort hun interesse kenbaar maken door zich aan te melden en akkoord te gaan met de voorwaarden”

Verplicht Testen

Het gaat gebeuren op 24 april. 8000 uitgenodigde mensen mogen naar binnen, maar alléén dus na een negatieve coronatest. Als iedereen binnen is hoeven de 1,5 meter regel en andere maatregelen echter niet meer nageleefd te worden.

Mensen woedend

Veel mensen zijn het helemaal niet eens met dit plan. Het gaat volledig los met woedende reacties zoals o.a.: “Als het zo moet is het dag abonnement. totaal gestoord”“Laten we eens stoppen met deze onzin.”

“Belachelijk dat je zonder klachten jezelf moet gaan laten testen… “Voor mij geen abo meer. Ze zijn echt gek geworden.”…. “Dan maar niet weg. Dat wordt opzeggen dus, als je alleen naar binnen mag met een negatieve test. Die testonzin steek je maar lekker daar waar de zon niet schijnt.”

Maar er klinkt ook positief geluid met o.a. : “Ik mis de Efteling enorm. Ik ga een kaarsje branden dat ik word uitgenodigd. Als ik dan daadwerkelijk word uitgenodigd, ga ik huilen van blijdschap.”

Hieronder enkele reacties:

via