Erica van de Meilandjes keurt hoofddoeken af, ligt zwaar onder vuur (Video)

Erica van de Meilandjes ligt flink onder vuur om uitspraken die ze eerder deed bij Shownieuws. In het fragment heeft de realityster het over haar afkeer voor hoofddoeken in Nederland.

Racistische uitspraken

In een interview met Shownieuws laat Erica Renkema van de Meilandjes over haar afkeer voor hoofddoeken in Nederland. “Ja ik kan niet tegen een hoofddoek, dat moet gewoon niet zijn. Er zullen vast mensen zijn die daar wat van vinden en dan kunnen we in discussie gaan. Ik denk dat veel mensen er denken zoals ik er over denk”, laat Erica weten.

Later in het gesprek lijkt Erica iets terug te komen op haar uitspraken. “Er zijn ook hele goede islamieten en daar heb ik ook geen bezwaar tegen. Ik ben ook niet tegen vluchtelingen, maar tegen mensen die hier komen om te profiteren.”

Boze reacties

Momenteel wordt het fragment van Erica uitgebreid gedeeld op sociale media en ontstaat er veel ongeloof om de uitspraken. Zo ook vanuit Roddelkoning Fawry not Sawry, die op Instagram het fragment deelt met de volgende reactie: “Ok karen! Wie ben ij om iets over een hoofddoek te zeggen? Laat die mensen lekker!” Erica zelf heeft nog geen reactie gegeven op de beelden.

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: Instagram – @juicechannel_ & @Fawrynotsawry