Ernst Kuipers: “Gooi de Terrassen open! Virus gaat niet meer weg!”

Nadat de burgemeesters van veel grote steden riepen om het openen van de terrassen is ziekenhuisbestuurder Ernst Kuipers om. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) staat daar welwillend tegenover, zo meldt o.a. het AD.

Ernst Kuipers

Kuipers meldt: “Als het heropenen van terrassen leidt tot een betere naleving van de coronamaatregelen, dan is dat verstandig beleid. De burgemeesters zien goed wat er gebeurt en geven aan: dit is voor ons heel moeilijk te handhaven.

,,Misschien gaat het beter en gecontrolleerder als je het op een andere manier doet. Alles dat lukt om de naleving vol te houden is verstandig”.

Terrassen open

Kuipers waarschuwt echter ook: ,,Als je te snel versoepelt, kun je nog gemakkelijk ontsporen. Op de ic’s is continu grote drukte. Daar liggen nu 750 mensen die ernstig ziek zijn geworden door het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds 30 april vorig jaar.”

“De toestroom lijkt wel af te nemen. Het valt echter nog niet te zeggen of die trend doorzet, maar dat hopen we. Er is geen enkele indicatie dat wij gaan uitkomen op een zwart scenario”.

Virus gaat niet meer weg!

Ernst Kuipers heeft daarnaast ook slecht nieuws: Hij zegt dat het coronavirus ‘niet meer weggaat, ook niet als straks bijna iedereen is gevaccineerd. ,,Covid zal terugkomen, maar hopelijk niet op hetzelfde niveau. Het is een nieuw ziektebeeld dat een plaats opeist in de Nederlandse zorgwereld. De capaciteit in ziekenhuizen moet daarop worden aangepast.”

Bron: AD, Telegraaf, Youtube