Extreme nieuwe virus mutatie in Zuid-Afrika! Nederland neemt gelijk maatregelen!

Zuid-Afrika nieuwe mutatie

Er lijkt een nieuwe coronavariant te zijn ontdekt in Zuid-Afrika. Het verspreidt zich heel snel onder de bevolking. Landen hebben de vluchten geschrapt en er is reisbeperking ingevoerd.

Nieuwe virus mutatie

Er werd drie dagen geleden bekend gemaakt dat de corona besmettingen in provincie Gauteng en hoofdstad Johannesburg snel steeg. Dit zou komen door de nieuwe coronavariant B.1.1.529. Dit hebben Zuid-Afrikaanse wetenschappers ontdekt. Het baart de wetenschappers zorgen dat nieuwe besmetting nog meer gaan toenemen door deze nieuwe mutatie.

Reisbeperkingen

De Europese Commissie riep op tot een stop van het vliegverkeer naar Zuidelijke-landen. Nederland gaat gehoor aan dit verzoek en voert vliegverbod vanaf 12.00. in Het Verenigd Koninkrijk heeft gelijk vluchten geschrapt naar onder andere Zuid-Afrika en Botswana. Door andere landen staat Zuid-Afrika op de ‘rode’ lijst. De besmetting zijn van 200 per dag naar 2465 gestegen. Een enorme stijging dus. Via Twitter laat een passagier weten dat zij het vliegtuig niet mogen verlaten en Nederland mogen binnen treden.

“We zien dat het virus zich mogelijk zeer snel kan verspreiden. We denken dat het zorgstelsel de komende dagen en weken onder druk komt te staan.” laat een Zuid-Afrikaanse specialist weten.

Bekijk de video hier

Bron: Twitter, Youtube, NOS