Drukte op metrostation Bijlmer ArenA. Jongeren gekleed in Supreme shirtjes, broeken van Daily Paper en sneakers van Nike. Dames in rokjes en hoge hakken, maar ook dames in joggingbroeken. De menigte wordt omgeven door de geuren van bier en wiet. Sommige mensen hebben een box mee, waar de lekkerste trap music uit komt. Voor Pathé ArenA vraagt iemand wie er op komt treden. ”Gaan jullie naar Usher ofzo?” Nee mevrouw. Wij gaan naar Future.

 

Voorprogramma
Na muntjes gehaald te hebben en even snel een peuk gerookt te hebben, is het tijd om naar de zaal te gaan. De zaal is gevuld met mensen uit het hele land, maar ook uit het buitenland. Aan de bar zie ik rappers Josylvio en Kevin staan, omgeven door mensen die met ze op de foto willen. De grond trilt van de beats van Steff London en het publiek gaat uit zijn dak als ze Cho op het podium brengt om samen de hit ”Popalik” te doen. Het blijft niet bij de energieke set van de vrouwelijke rapper uit Londen. Er is namelijk nog een voorprogramma. Rich The Kid. Het publiek wordt wild als hij de hit ”Plug” doet en de eerste moshpits beginnen al te ontstaan. Amsterdam is klaar voor Future.

 

Main Show
Ladies and gentlemen, are you ready for Future Hendrix? De hele avond heb ik niet lekker in m’n vel gezeten. Ik heb zelfs tot het laatste moment overwogen m’n kaartje te verkopen. Toen uiteindelijk de lichten uitgingen en de trippy graphics van Future op het scherm begonnen te verschijnen, was ik echter al mijn zorgen vergeten. Na de beelden op het scherm, werd het publiek geteased met de beat van ”Draco”. Iedereen wist inmiddels hoe laat het was. En daar stond hij dan. Future Hendrixx kwam op met een energie waar je u tegen zegt. In tegenstelling tot veel andere rappers had hij een groep dansers mee en had hij goed nagedacht over de graphics. Future, die zelf in het wit gekleed was en helaas geen Gucci flip flops aanhad, had een setlist samengesteld die al zijn fans konden waarderen.

Future in AFAS live

Future heeft natuurlijk genoeg muziek. Zo werden er genoeg tracks van zijn oude mixtapes gedaan. Denk aan Same Damn Time, Fingers Itchin, Shit, March Madness en natuurlijk Trap Niggas. Maar ook hits waarop Future een featuring is, zoals B*tches love me van Lil Wayne, New Level van A$AP Ferg en Blasè van Ty Dolla $ign. Daarnaast deed Future natuurlijk ook al zijn eigen hits, van zijn laatste albums en mixtapes. Fuck up some commas, Used to this, Low Life, Comin Out Strong, Thought it was a Drought en natuurlijk Mask Off kwamen allemaal voorbij. Ook What a Time to be Alive, de gezamenlijke tape die de rapper met Drake maakte, werd niet vergeten. Het was dan ook moeilijk om mijn balans te houden in de moshpit die ontstond bij het nummer Jumpman.

Future in AFAS Live

De vorige keer dat Future in Amsterdam was, had niet zulke goeie publiciteit omdat de kaartjes heel duur waren. Dit keer waren de kaarten echter een redelijke prijs, waardoor de zaal ook veel voller was. Future gaf een ijzersterke performance, zijn stem net zo laag en wild als je van hem gewend bent. In het publiek zag je mensen die nooit naar concerten gaan, maar die hun ziel verloren bij Future. Er zijn zoveel mannen die zich kunnen vinden in zijn muziek en die je ook echt geraakt zag worden door de trapper. Ik ben een meisje die veel van concerten houdt en veel van hiphop, maar het gebeurt niet vaak dat ik in een moshpit terecht kom. Niet vrijwillig in ieder geval. Er was echter iets in de energie van Future waardoor iedereen wilde springen.

Future gemist? Bekijk een deel van het optreden hieronder.